Tarihin derinliklerinden günümüze taşınan lezzet Kadayıflı Divriği Pilavı, Anadolu'nun eşsiz lezzetlerini keşfetmek isteyenlere lezzet şöleni sunuyor. İşte Kadayıflı Divriği Pilavı tarifi…
Yayınlanma: 15.05.2024 – 21.02
Abo Ol
Anadolu'nun zengin mutfağı tarih ve kültürün izlerini taşıyan lezzetlerle doludur. Divriği misafirlerinin sofralarını süsleyen en özel lezzetlerden biri de Kadayıflı Divriği Pilavıdır. Görsel açıdan büyüleyici ve lezzetli olan bu pilavın uzun bir geçmişi var. İşte, Kadayıflı Divriği Pilavı Tarifi…
PİLAFİ TARİFİ KADAYIFLI DİVRİĞİ
Malzemeler
- 500 gram doğranmış kuzu veya dana eti
açık havada
- 250 gram kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağı
pirinç için
- 2 bardak pirinç
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tarçın (tadına göre)
- 1 küp şeker (tadına göre)
- Yaklaşık 1-1 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 su bardağı kabuklu badem
- Tereyağı ve zeytinyağı
yapı
- Öncelikle küp küp doğradığımız etlerimizi düdüklü tencerede çok az su ile 10-15 dakika yumuşayana kadar pişiriyoruz. Kuzu ise ancak kavurarak pişirebilirsiniz.
- Biraz yağ ile kızarttıktan sonra tuz ve karabiber eklemeyi unutmayın. Pilav için ayrı bir tavaya pirinçleri alıp kavurmaya başlıyoruz.
- 2,5 bardak su ekliyoruz. 1 küp şeker ve tuzu ekleyip ateşi kısıyoruz ve pirincimizin pişmesini bekliyoruz.
- Pişen pirinç bir süre dinlendikten sonra karabiber, badem, et, kuş üzümünü ekleyip karıştırıyoruz. Taze kadayıfın yapışkan kısımlarını elinizle açın. Tereyağını eritip kadayıfın üzerine dökün ve her şeyi iyice karıştırın.
- Derin, ısıya dayanıklı bir kabı bol miktarda tereyağıyla yağlayın. Not: Bademleri ayıklamıştım, çok kahverengi, kavrulmamış bademlere dönüşeceklerdi.
- Diz üstü veya badem koymayın.
- Kadayıfı derin bir kaseye alıp üzerini ince bir şekilde kapatıp elinizle hafifçe düzleştirin ve ortasına pirinci ekleyin.
- Son olarak kadayıfla üzerini kapatın.
- 200 dereceye ayarladığınız fırının alt kısmına pirinç kabını yerleştirip, kadayıflar altın rengi oluncaya kadar pişirin. Afiyet olsun…